Witaj gość! Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się całkowicie za darmo.
Login 57.pl:      Haslo:      zapamiętaj    


Szukaj:       statystyki  |  regulamin
Forum dyskusyjne  /  Hardware  /  komputer włacza sie frzez F1
 załóż nowy temat   załóż nową sondę   odpowiedz
Autor wiadomości Treść wiadomości
natalciagg
-> młodzik
->
Posty: 4
Skąd:
Wiek: 25
Wysłano: Sro Sty 18, 22:30 cytuj

mam taki problem a mianowice moj kochany komputer włacza sie przez F1!!! nie wiecie co mu moze byc? nie pomaga nowa istalacja systemu, format dyskow, ustawianie w biosie... pomocy... a na dodatek sam sie potrafi wyłaczyc... :cry:


....nie kazdy człowiek jest zły, kazdy ma złe dni...
dodaj do znajomych
Wizytówka natalciagg:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
shv1
-> wtajemniczony
->
Posty: 74
Skąd:
Wiek: 25
Wysłano: Nie Sty 22, 19:39 cytuj

Cos tam musi pisac zanim nacisniesz te F1, jesli podasz ten text to pewnie ktos ci cos wiecej powie.


http://rudanet.info/
-----------------------
http://linkme.pl?ref=150 - DARMOWE POZYCJONOWANIE
dodaj do znajomych
Wizytówka shv1:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
natalciagg
-> młodzik
->
Posty: 4
Skąd:
Wiek: 25
Wysłano: Nie Lut 26, 18:19 cytuj

a wiec tak jesli ktos ma taki problem to niestety musi sobie wymienic płyte głowna poniewaz sie zepsuła w mojej sie popaliły kondensatory... a wiec uwazajcie... pozdro. pa


....nie kazdy człowiek jest zły, kazdy ma złe dni...
dodaj do znajomych
Wizytówka natalciagg:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
shv1
-> wtajemniczony
->
Posty: 74
Skąd:
Wiek: 25
Wysłano: Wto Lut 28, 23:54 cytuj

To ze komp da sie uruchomic dopiero po wcisnieciu F1 to akurat wcale nie musi byc wina tego ze mu kondes. padły. Rownie dobrze moze miec np. zle podłączoną klawiature albo myszke.


http://rudanet.info/
-----------------------
http://linkme.pl?ref=150 - DARMOWE POZYCJONOWANIE
dodaj do znajomych
Wizytówka shv1:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
shooter
-> młodzik
->
Posty: 39
Skąd: Jaworsko city
Wiek: 25
Wysłano: Czw Mar 16, 17:14 cytuj

opisz ta sytuacje dokladniej.
ja np w biosie mam taka opcje ze jesli komp jest totalnie wylaczony i wcisne f1 to sie wlaczy. czy to o to ci chodzi?
pogrzeb w biosie i na pewno bedzie wszystko ok



życie jest jak papier toaletowy - jest jednorazowe.
dodaj do znajomych
Wizytówka shooter:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
LHKR
-> stały bywalec
->
Posty: 562
Skąd: :*
Wiek: 22
Wysłano: Wto Mar 21, 20:53 cytuj

tez takie coś maiłem :] mi w tym przypadku pamięć poszła - wymieniłem i działa normalnie :] tez mnie wkurzało to kiedy sie wchodziło do biosa trzeba było naciskac F1 by dalej sie uruchamiał komp


Just smile for me...
dodaj do znajomych
Wizytówka LHKR:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
Nikt
-> gaduła
->
Posty: 196
Skąd: eNeS
Wiek: 26
Wysłano: Czw Maj 04, 10:12 cytuj

U Was F1, a u mnie w biosie można ustawić, by włączał się po kliknięciu myszką.


dodaj do znajomych
Wizytówka Nikt:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
Pazdi
-> młodzik
->
Posty: 19
Skąd: Peteigrek
Wiek: 23
Wysłano: Pon Cze 19, 20:18 cytuj

Siema
Po prostu znajdz sobie jakiegos mozga i niech ci pogrzebie w biosie i po sprawie



dodaj do znajomych
Wizytówka Pazdi:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
LHKR
-> stały bywalec
->
Posty: 562
Skąd: :*
Wiek: 22
Wysłano: Pon Cze 19, 21:07 cytuj

Nic to nie da, u mnie było z 10 informatyków i nikt nic nie poradził


Just smile for me...
dodaj do znajomych
Wizytówka LHKR:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
JOPS
-> ekspert
->
Do not worry. The Legion is here.
Posty: 1352
Skąd: ppp
Wiek: 25
Wysłano: Pon Lip 17, 11:43 cytuj

Zazwyczaj jest to wywołane wadą jakiegoś urządzenia, np. FDD czy klawiatury. Jeśli mowa o tym, że wyskakuje Press F1 to continue. Radziłbym w BIOSie zemianić "Hatl on" na None (czy jakoś tak)


CTRL + ALT + DEL for better future.
dodaj do znajomych
Wizytówka JOPS:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
ukash
-> gaduła
->
Posty: 138
Skąd: prowincjaaaaaa
Wiek: 25
Wysłano: Pon Lip 17, 16:02 cytuj

jezeli to jest podczas standardowego sprawdzania, przed zaladowaniem sie systemu (a tak chyba jest to bedzie blad ktoregos z urzadzen tak jak pisali poprzednicy moze to byc: pamiec RAM, FDD, a takze procek, dysk lub ktorys z napedow optycznych czyli ogolnie rzecz biorac: komp do serwisu... a jezeli jest calkiem wylaczony i po nacisnieciu f1 sie wlacza, to nie ma sie czym martwic, a wystarczy pogrzebac w biosie jesli boisz sie sama, to znajdz jakiegos PRO pozdro


dodaj do znajomych
Wizytówka ukash:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
JOPS
-> ekspert
->
Do not worry. The Legion is here.
Posty: 1352
Skąd: ppp
Wiek: 25
Wysłano: Pon Lip 17, 16:33 cytuj

Gdyby to był RAM komputer by się nie uruchomił Lub uruchomił z mniejszą ilością pamięci operacyjnej


CTRL + ALT + DEL for better future.
dodaj do znajomych
Wizytówka JOPS:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
ukash
-> gaduła
->
Posty: 138
Skąd: prowincjaaaaaa
Wiek: 25
Wysłano: Pon Lip 17, 23:14 cytuj

ale moze pokazywac jakis blad dlatego tez moze sie sypac, bo pisane bylo, ze sie wylacza bez przyczyny sam mialem klopoty z ramem, ale komp sie uruchamial (ale przy testach pokazywalo, ze wszystko ok), ale pozniej sie sypal z wlaczonym systemem
a czy ten komp nie byl czasem podkrecany? bo teraz przy upalach dziwne rzeczy z przegrzewajacym sie sprzetem dzieja



dodaj do znajomych
Wizytówka ukash:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
BakU
-> wtajemniczony
->
Posty: 77
Skąd: Borowa - heh, gdzie to jest ;)
Wiek: 25
Wysłano: Sro Lip 19, 07:33 cytuj

Jeżeli jush nic nie pomaga to po prostu zresetuj ustawienia biosu zworką na płycie głównej. To powinno pomóc a jeżeli nie to coś jest źle podpięte albo uszkodzone :?


=> słodkie sam na sam
dodaj do znajomych
Wizytówka BakU:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną
riddick
-> młodzik
->
KurczakRyżKreatynaZrobiąZCbSku...syna
Posty: 1161
Skąd: Wawka!
Wiek: 18
Wysłano: Nie Kwi 06, 17:39 cytuj

Ja mam "PRESS ANY KEY TO CONTINUE" ale nie wciskam i sam się ładuje.


Nie mam konta na FOTCE!

Proszę o wpisy w księdze gości!
dodaj do znajomych
Wizytówka riddick:   o mnie | zdjęcia | co o mnie myślą | księga gości | znajomi | wyślij wiadomość prywatną

Aby móc korzystać z szybkiej odpowiedzi musisz się zalogować.
Jeśli nie masz jeszcze konta, możesz je założyć za darmo tutaj.

 załóż nowy temat   załóż nową sondę   odpowiedz
1


forum.57.pl - kopiowanie materiałów bez zgody autora zabronione
polecamy: sms na dobranoc, programy, tapety na pulpit, ściąga, gry online, fotoblog
zasilenia simplus, salon fryzjerski rzeszów, Strony WWW Rzeszów, muzyka